Een dessert wat er heel erg feestelijk uitzet. Maar de grap is: jij zet het binnen 10 minuten op tafel! De presentatie is natuurlijk belangrijk, dus fijn als jij zo’n glazen trifle schaal of bowl hebt. Maak het dessert niet te lang van tevoren want de chocolademousse en de slagroom zullen snel inzakken. Je kunt hem vanzelfsprekend vullen met alles wat je lekker vindt. In deze snelle variant koos ik voor een pot kersen maar vooral vers fruit doet het natuurlijk goed. Dus varieer er op los!

Voor 6-8 personen:

  • 2 cakerollen met aardbeienvulling (supermarkt)
  • 2 potten chocolademousse
  • 1 grote pot kersen zonder pit, uitgelekt
  • slagroom, geklopt en overgedaan in spuitzak (of uit spuitbus)
  • stukje chocolade
  • glazen trifle-schaal of bowl
  • Snijd de cakerollen met een scherp mes in mooie, niet te dikke plakken. (je houdt cake over)
  • Bedek eerst de bodem van de schaal met de plakken cakerol. Plaats dan de onderste laag cakeplakken tegen de wand van de schaal. Plaats een tweede rij zoals op de foto.
  • Vul de schaal met de chocolademousse.
  • Verdeel de kersen over de chocolademousse.
  • Spuit de slagroom bovenop de kersen.
  • Rasp er wat chocolade overheen.
  • Serveer meteen.

Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!

Eet smakelijk!