Een heerlijke taart vol groenten en kaas. Echt een allemansvriend. Bovendien helemaal niet moeilijk te maken, makkelijk voor te bereiden en het ziet er nog leuk uit ook! Heb je nog een stuk over, dan kun je hem ook nog invriezen. Maak deze tortillataart naar je eigen smaak dus varieer met groenten die je graag in de taart wilt hebben. Een blikje mais of bonen geeft de taart een extra Mexicaans tintje. En natuurlijk kun je het vlees weglaten voor een vegetarische variant. Of de ham vervangen door geruld gehakt.

Voor 1 tortillataart, 6 punten, ruim voldoende voor 4 personen

  • 6-7 tortillawraps
  • 1 ui, heel fijn gesnipperd
  • 1 rode ui, fijn gesnipperd
  • 1 rode paprika, in kleine blokjes
  • 1 groene paprika, in kleine blokjes
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • sap van een halve limoen
  • ½ rode peper, zaadjes verwijderd en fijngesneden
  • 150 gram schouderham, in plakjes
  • 150 gram salami, in plakjes
  • 4 tomaten, in stukjes of 1 blik tomaten in stukjes
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 flinke theelepel djintan (gemalen komijn)
  • 1 theelepel oregano
  • zakje geraspte kaas
  • olijfolie
  • peper en zout

En verder nodig: springvorm of schaal waarin de tortilla’s passen

  • Verwarm de oven voor op 170 graden.
  • Verwarm wat olijfolie in de koekenpan en voeg de ui, knoflook en rode peper toe. Bak even lekker door.
  • Voeg de paprikapoeder en de djintan toe.
  • Voeg de paprika toe, bak even door en voeg dan de tomaat toe. Laat even doorpruttelen.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Zet het vuur uit en roer de limoensap erdoor.
  • Beleg de taartvorm met bakpapier en leg onderin een tortillavel.
  • Bekleed met plakjes ham en verdeel hier een schepje van het mengsel over. Vervolgens wat rode ui en een beetje geraspte kaas.
  • Bedek met een tortillavel, bekleed met plakjes salami en verdeel er weer een schepje van het mengsel over.
  • Herhaal tot je saus op is. Eindig met een kaal tortillavel, bedek deze met geraspte kaas en strooi er wat oregano overheen.
  • Zet de taart in de oven en bak de taart 20-30 minuten totdat de kaas goed gesmolten is.

Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker ! Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!

Eet smakelijk!