Deze tortilla-ring maakte ik afgelopen Oudjaarsavond. Je kunt hem helemaal voorbereiden en pas in de oven doen als je hem wilt gaan serveren. Houd je van pittig, gebruik dan je hele potje Jalapeño pepers. Het is een machtige snack dus als je meerdere hapjes serveert houd hier dan rekening mee. Ik plukte het recept van Internet, kijk hier voor een filmpje voor de hele bereiding.
- 400 gram roomkaas
- 4-5 enkele kipfilets, gaar en in stukjes geplukt (Pulled Chicken)
- 8 plakjes uitgebakken bacon
- 1 klein potje Jalapeño pepers (225 gram), in stukjes (of minder)
- 100 gram cheddar, geraspt (en wat extra voor garnering)
- 100 gram mozzarella, geraspt
- 15 kleine tortillas, doormidden gesneden
- 200 gram ranch (Santa Maria Dip Mix American Ranch Mild)
- 100 gram BBQ saus
- En verder nodig: springvorm of pizzavorm, vel bakpapier
- Leg een vel bakpapier in een spring- of pizzavorm
- Mix de roomkaas, bacon, kipfilet, jalapeño pepers, cheddar en mozzarella. Proef en breng op smaak met zout en versgemalen peper.
- Schep een eetlepel van het mengsel op een halve tortilla en rol op tot een hoorntje.
- Doe dit met alle tortilla’s en schik de hoorntjes rondom in een springvorm of pizzavorm. Laat in het midden wat ruimte over voor je schaaltje met dip.
- Als je klaar bent met alle tortilla’s verdeel je er nog wat cheddar overheen.
- Verwarm je oven voor op 180 graden en bak de tortillaring voor ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven.
- Meng ondertussen voor de dipsaus de ranch met de bbq-saus.
- Haal de tortillaring uit de oven, zet een schaaltje met de saus in het midden en dippen maar!
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!