Soms heb je weinig tijd om gewoon geen zin om lang in de keuken te staan. Maak dan een tortilla! Meestal heb je wel iets in huis waarmee je er een kunt maken. Nagenoeg alle (restjes) groenten kunnen erin. Zo heb je een snelle en gezonde maaltijd op tafel. Pimp je tortilla op door er wat geraspte kaas of verse kruiden over te strooien. Ook stukjes zachte geitenkaas of feta gaan er prima doorheen. Wil je er graag vlees doorheen, dan zijn stukjes ham, chorizo, kip of uitgebakken stukjes spek een goede smaakmaker.

  • 5-6 eieren
  • scheut melk of room
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1-2 tenen knoflook, geperst of in stukjes
  • 2 handjes sperziebonen, gaar of geblancheerd
  • doosje champigons
  • wat geraspte kaas
  • olijfolie of boter
  • Fruit de ui en de knoflook aan in een koekenpan in wat olijfolie of boter.
  • Bak de champignons een paar minuten even mee.
  • Voeg nu de sperziebonen toe en roerbak ook een paar minuten mee.
  • Klop de eieren met een scheut melk of room los in een kom met een garde. Voeg peper en zout toe en eventueel wat verse kruiden.
  • Giet en verdeel het eimengsel gelijkmatig over je koekenpan. Strooi er wat geraspte kaas over. Draai het vuur laag.
  • Bedek je koekenpan met aluminiumfolie en bak je tortilla in 10-15 minuten op laag vuur gaar.
  • Laat je tortilla op een bord glijden en eet hem warm, lauw of koud.

Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker ! Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!

Eet smakelijk!

Print Friendly, PDF & Email