Als je net zoals ik, vaak niet kunt kiezen wat je als voorgerecht zult maken, dan kun je er natuurlijk ook een paar maken! Gebruik leuke, kleine glaasjes of schaaltjes en kies gerechtjes die qua smaak bij elkaar passen. Pas de hoeveelheden wel aan, want anders serveer je veel te veel en hebben je gasten na het voorgerecht geen trek meer. Dit torentje doet het natuurlijk ook heel erg goed in een menu. Het ziet er al meteen feestelijk uit!
Carpaccio
- dun gesneden runderlende
- truffel-, basilicum-, of citroenmayonaise
- kleine blaadjes rucolasla
- gegrilde pijnboompitjes
Garnalencocktail
- Zie recept ‘klassieke Hollandse garnalencocktail’ maar pas hoeveelheden aan!
Koud of warm soepje
- Bijvoorbeeld ‘koude avocado-komkommersoep’ (koud) of ‘soep van truffelaardappeltjes’ (warm). Maar je kunt natuurlijk elk soepje kiezen wat je lekker vindt.
Bereid deze kort voordat je hem serveert. De bereiding spreekt eigenlijk voor zich; runderlende onderin de glaasjes/schaaltjes, wat rucola erop, een beetje mayonaise naar keuze en bestooi met wat pijnboompitejs.
Voor de bereiding van de garnalencocktail kun je dit recept volgen.
De bereiding van de koude avocado-komkommersoep vind je hier. Maar je kunt natuurlijk ook een ander soepje kiezen!
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker ! Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!