Niet zoveel tijd maar wel zin in een vrolijk, smaakvol gerecht? Maak dan deze snelle tomatentaart! Gebruik goeie tomaten met veel smaak en natuurlijk verse dragon. Voldoende voor 2-3 personen als hoofdgerecht, zeker als je er nog een groene salade bij serveert. Maar ook lekker bij de borrel of als lunchgerecht. Kun je geen verse dragon krijgen, gebruik dan basilicum.

  • 8 plakjes roomboterbladerdeeg (tegenwoordig ook in rol verkrijgbaar)
  • 200 gram crème fraîche
  • 2 dragon takjes, blad fijngesneden + extra voor erover
  • 75 gram geitenkaas oud, geraspt
  • 700 gram tomaten gemengd
  • 1 flinke teen knoflook of 2 kleine
    • Verwarm de oven voor op 200°C.
    • Leg 6 deegplakjes in een rechthoek op een bakplaat met bakpapier. Laat de randen iets overlappen zodat 1 grote deeglap ontstaat. Snijd van de laatste deegplakjes 10 repen en leg ze als rand op de zijkanten.
    • Doe de crème fraîche met de dragon en de geitenkaas in een kom. Pers de knoflook erboven uit, schep alles goed door de room en breng op smaak met zout en peper.
    • Schep de dragonroom op de deegbodem en strijk met de achterkant van de lepel uit.
    • Snijd grote tomaten in plakjes en halveer de kerstomaatjes.
    • Leg ze op de room, de kleintjes met de snijkant naar boven.
    • Bestrooi de tomaten met zout en peper naar smaak.
    • Bak de tomatentaart in de voorverwarmde oven op de onderste richel in 25-30 min. goudbruin en gaar. Garneer met nog wat dragonblaadjes.

     

    Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
    Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!

    Eet smakelijk!

    Print Friendly, PDF & Email