Tiramisu is een dessert waar een hoop varianten op te bedenken zijn. Deze variant die je serveert in glaasjes is snel gemaakt en hoeft dus niet lang van tevoren gemaakt te worden zoals de traditionele tiramisu. Er zijn veel variaties mogelijk, bijvoorbeeld met biterkoekjes of bokkenpootjes in plaats van lange vingers. En denk wat de garnering betreft eens aan geraspte witte of melkchocolade, of eet je tiramisu met vers fruit, zoals ananas of mango.

Voor 4 personen:

  • 250 gram mascarpone
  • 100 ml slagroom
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 12 lange vingers
  • 125 ml sterke koffie of espresso
  • 8 eetlepels advocaat
  • beetje kaneelsuiker
  • 4 glazen

 

  • Klop met een mixer de mascarpone met de slagroom, suiker en vanillesuiker tot een dikke, romige crème.
  • Breek 4 lange vingers elk in 2-3 stukjes. Doop ze in de koffie/espresso en leg op de bodem van de 4 glazen.
  • Schep er de helft van de mascarponecrème op.
  • Verdeel de helft van de advocaat erover.
  • Breek nogmaals 4 lange vingers in stukjes. Doop ze in de koffie/espresso en leg ze op de advocaat.
  • Verdeel er de rest van de mascarponecrème en daarna de rest van de advocaat over.
  • Bewaar de tiramisu afgedekt tot het serveren in de koelkast.
  • Steek vlak voor het serveren de laatste 4 lange vingers in de tiramisu en bestrooi met de kaneelsuiker.

 

Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker ! Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!

Eet smakelijk!