Pompoenen zijn geweldige soepvullers! Deze soep heeft een Oosterse twist door de groene curry pasta, de kokosmelk en de limoen. De zachte pompoen is heerlijk in combinatie met de Thaise kruiden en door “light” kokosmelk te gebruiken is de soep lekker licht. Deze soep kun je naar wens uitbreiden naar een maaltijdsoep met stukjes gegrilde kip, gebakken oesterzwammen en/of wat gekookte (ramen) noodles.
Voor 6 personen:
- 1 flespompoen
- 1 blikje kokos melk light
- 1 el (of meer, hangt af van de pittigheid van jouw Thaise curry pasta) groene curry pasta
- 2 uien, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, gesnipperd
- 1 el olie
- 2 bosuien
- peper en zout
- sap van 1 limoen
- Thaise vissaus
Ter garnering:
- Sriracha saus, dunne ringen rode peper, gehakte koriander of peterselie voor de liefhebbers. Optioneel: kip, oesterzwammen of noodles.
- Bak de uien in de olie op laag vuur gaar met de curry pasta.
- Was en hak de pompoen in blokjes (gooi de draden en pitten weg of droog de pitten voor pompoenplantjes!).
- Hak de bosuien in ringen.
- Voeg de knoflook, bosuien, gehakte pompoen (met schil) toe en voeg 250 ml water en de kokos melk toe, laat het geheel sudderen totdat de pompoen gaar is.
- Maak fijn met de staafmixer tot een gladde soep.
- Voeg dan limoensap en Thaise vissaus naar smaak toe. Let op met de vissaus want het wordt snel te zout.
- Dien de soep heel heet op en garneer met wat shriracha saus, peperringen, bosui ringen en koriander of peterselie.
Optioneel:
rooster reepjes oesterzwammen, gril stukjes kip of kook noodles (bv ramen) en voeg deze toe aan de soep als een “topping”.
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!