Texas en Mexico daar staat Tex-Mex voor. Het klinkt goed en staat voor pittige gerechten met veel paprikapoeder, cayennepeper, komijn en lekker veel knoflook.
Dit gerecht bestaat uit gebakken aardappelblokjes, zwarte bonen en veel knapperige verse groente (tomaat, komkommer, ui, paprika, bosuien, avocado) en voor de liefhebbers: heel veel gehakte knoflook, limoensap, verse munt en verse koriander.
De spiegeleitjes maken het helemaal af en samen met een tortilla uit de tooster is het een heerlijke maaltijd.
Voor 4 personen:
- 4 middelgrote aardappelen
- 1 blikje zwarte bonen
- 3 bosuien zeer fijn gesneden
- 1 grote ui, gesnipperd
- 15 kerstomaatjes in 4-en gesneden
- 1 rode paprika in blokjes gesneden
- 3 tenen knoflook, geperst
- 1 komkommer (zonder zaadlijsten) met schil in blokjes
- 1 avocado, in blokjes en besprenkeld met limoensap.
- Sap van 1 limoen
- Olijfolie om te bakken
- Verse munt en koriander gehakt (naar smaak)
- 1 el paprikapoeder
- 1 tl cayennepeper
- 1 tl komijnpoeder
- Tortilla’s
- 4 eieren
- Voor de pittige liefhebbers: een jalopeno peper of rode peper gehakt
- Optioneel: zure room, geraspte kaas, potje Mexicaanse salsasaus.
Variatie: blikje mais.
- Schil de aardappelen en snij in dobbelsteentjes en kook ze 4 minuten.
- Laat uitlekken en meng met de paprikapoeder, cayennepeper en komijn.
- Laat de bonen ook uitlekken in een zeef.
- Snipper de ui en bak de ui in de olie glazig.
- Voeg dan de aardappelblokjes toe, bak mee en zorg dat ze gaar zijn.
- Verwarm de bonen mee.
- Voeg dan alle andere ingrediënten toe (avocado, paprika, bosui, komkommer); deze blijven knapperig (niet verwarmen)
- Maak op smaak met het limoensap, (rode, jalopeno of gewone) peper, zout, verse munt, koriander).
- Zet weg bij kamertemperatuur (je eet dit lauwwarm).
- Verwarm de tortilla’s.
- Bak de 4 spiegeleitjes.
- Dien op (eventueel per bord) met het ei en eventueel een eetlepel zure room, salsa, gerapste kaas en een warme tortilla.
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!