Tagliatelle, maar dan net even anders. Met paddenstoelen en een kleine twist van madeira. Lekker door de combinatie van ingrediënten en zo klaar.Heb je geen madeira in huis gebruik dan sherry of port.

Voor 4 personen

  • 100 g cantharellen
  • 100 g oesterzwammen
  • 125 g champignons
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • blaadjes van 1 takje tijm
  • 50 g boter
  • 40 g bloem
  • 50 ml madeira
  • 500 ml groentebouillon
  • 300 g tagliatelle
  • 1 citroen, geperst
  • 100 ml room
  • 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • eventueel wat rucola en extra geraspte kaas
  • Borstel de cantharellen en oesterzwammen schoon en scheur ze in stukjes, hak de champignons fijn.
  • Verwarm voor de ragout de boter in een hapjespan en fruit de ui, knoflook en tijm op laag vuur.
  • Voeg alle paddenstoelen toe en bak ze op hoog vuur tot ze zacht zijn.
  • Zet vuur lager, voeg bloem toe, roer en bak 2 minuten mee.
  • Blus af met madeira en blijf voortdurend roeren om te voorkomen dat de ragout aankoekt.
  • Voeg nu zoveel bouillon toe totdat alle ingrediënten net onder staan, laat de saus al roerend op laag vuur ongeveer 10 minuten doorkoken en indikken.
  • Kook ondertussen de tagliatelle beetgaar, giet hem dan af en meng direct met de ragout.
  • Voeg room en Parmezaanse kaas toe.
  • Breng op smaak met peper, zout en citroensap.
  • Garneer naar wens af met wat rucola en extra geraspte kaas.

 Dit recept komt uit de ‘Vlees noch Vis’ van Estée Strooker.

Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!

Eet smakelijk!

Print Friendly, PDF & Email