Gemak dient de mens dus vandaag kiezen we voor kant-en-klaar deeg. Reuze handig als je minder tijd en/of zin hebt om zelf deeg te maken! Dit vis-groentetaartje is een heerlijk hoofdgerecht voor vier personen. Heb je toevallig nog wat andere groene groenten zoals bijvoorbeeld sperziebonen in de koelkast liggen, kook deze dan ook even kort en voeg ze gewoon toe aan deze vistaart. Serveer er eventueel nog een eenvoudige salade bij van veldsla en kerstomaatjes en klaar ben je!
- 1 rol kant-en-klaar deeg voor hartige taart
- 175 g zalmfilet in stukjes
- 100-200 g gerookte zalm in stukjes
- krabsticks, in stukjes
- 400 g sperzieboontjes of broccoliroosjes
- 1 limoen, sap en rasp
- 2 eieren
- 125 g roomkaas bieslook
- 200 g crème fraiche
- bakje bieslook, fijngesneden
- bakje dille, fijngesneden
- boter om in te vetten of bakspray
En verder nodig: springvorm van 26 cm doorsnee
- Verwarm de oven voor op 190 graden.
- Was en snijd de broccoli in roosjes van ongeveer 4 cm. Probeer de stukken even groot te maken zodat ze gelijkmatig garen.
- Zet een pan water op en voeg wat zout toe. Doe de broccoliroosjes als het water kookt in de pan en kook ze ongeveer 5 minuten. Giet ze dan af.
- Vet en spray ondertussen een springvorm in.
- Bekleed vorm met het deeg.
- Doe de rasp en sap van de limoen, bieslook en dille in kom. Meng de vis en de broccoli er doorheen. Verdeel het mengsel over de deegbodem.
- Klop de eieren los en mix of klop de roomkaas en de crème fraiche er doorheen.
- Breng op smaak met flink wat peper en wat zout.
- Schenk het eimengsel over het broccoli-vismengsel.
- Bak de taart in circa 45 minuten in oven.
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker ! Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!