Jullie kennen dat wel: je koopt nieuwe bananen voordat de oude op zijn en niemand eet de oude bananen. Ze krijgen bruine plekjes en blijven eenzaam achter op de fruitschaal.

Gooi ze nooit weg! Snij ze in plakjes en stop ze in een plastic zakje in de diepvries. Maak porties van een banaan.

Opeens heb je zin in bananenijs; gelukkig weet je dat je altijd een zakje bevroren bananen in voorraad hebt! Wat een genot! Een paar minuten later heb je dit pure en smaakvolle toetje bereid!

  • 2 bevroren rijpe bananen in stukjes
  • Sap van een halve mandarijn of sinaasappel
  • 4 flinke eetlepels kwark of yoghurt
  • Doosje frambozen (of aardbeien, blauwe bessen of kiwi; als het maar een felle kleur heeft)
  • Takje munt of een stukje fruit of eetbaar bloempje
  • Staafmixer of blender
  • Pureer de bevroren banaan glad met het sap en de kwark
  • Pureer (apart) de frambozen tot een gladde saus
  • Neem 4 mooie glaasjes en vul ze voor drie-kwart met het ijskoude bevroren bananenmengsel
  • Giet dan het laagje saus er op en garneer met fruit of blaadje munt
  • Meteen opeten!

Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!

Eet smakelijk!

Print Friendly, PDF & Email