Lekker voorgerechtje, borrelhapje of amuse. Een smeersel van kaas en crème fraîche met knoflook en kruiden op een crostini van, bij voorkeur, zuurdesem brood! De blauwe bessen siroop met balsamico maakt het feestelijk en af! Heerlijke combinatie van hartig, zoet en zuur.

Voor 10 crostini’s:

  • 10 stukjes (schuingesneden) zuurdesem stokbrood
  • olijfolie
  • versgemalen peper en zout
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • 100 gram crème fraîche 
  • 1 teen knoflook
  • rasp van een citroen
  • 1 tl tijmblaadjes
  • 125 gram blauwe bessen
  • 2 el suiker
  • 4 el balsamicoazijn
  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  • Smeer de stokbroodjes in met olijfolie.
  • Strooi er peper en zout op.
  • Meng de geitenkaas, crème fraîche, de geperste teen knoflook, citroenrasp en tijm tot een homogeen mengsel.
  • Verdeel dit mengsel over de 10 broodjes.
  • Verwarm de suiker met de bessen tot ze een beetje gaan aanbakken, carameliseren.
  • Blus dan af met de azijn; je krijgt bessen in siroop.
  • Bak de crostini’s in de oven gedurende 5-8 minuten.
  • Lepel de bessen op de broodjes en dien direct op.

Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!

Eet smakelijk!

Print Friendly, PDF & Email