Een spoom neutraliseert je smaak en laat je amuse en voorgerecht(en) zakken. Meestal wordt hij geserveerd na een zwaar of pittig voorgerecht. Maak je een menu met meerdere gangen dan is het leuk en vooral lekker om een spoom te serveren. Een spoom bestaat eigenlijk altijd uit sorbetijs vanwege het frisse karakter. Het sorbetijs wordt overgoten met een koel en meestal bruisend drankje. Zorg voor deze spoom dat de Sambuca echt koud is. Het zwarte zout is er niet alleen heel erg lekker bij maar steekt ook mooi af tegen het witte citroensorbetijs. Kun je deze niet krijgen dan is grof zeezout een prima alternatief. Hier kun je bijvoorbeeld verschillende soort zout verkrijgen.
- citroensorbetijs
- Sambuca (koud)
- zwarte zoutflakes (of een andere kleur die contrasteert met het ijs)
- champagneglazen
- ijsbolletjestang
- Doe een bolletje sorbetijs in een champagneglas.
- Giet er een beetje Sambuca overheen.
- Bestrooi met wat zwarte zoutflakes.
- Serveer direct.
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker ! Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!