Wil je snel een gezonde soep op tafel zetten? Dan is deze spinaziesoep jouw vriend. Je gebruikt natuurlijk verse spinazie en door er wat aardappel in te doen wordt de soep net iet steviger. Voor een koolhydraatarme versie laat je deze gewoon weg. Vergeet niet dat lekkere gepocheerde eitje erbij te maken, want de combinatie maakt deze soep echt af.
- 600 gram verse spinazie
- 1 liter groentebouillon, heet
- 1 teen knoflook, fijngesneden
- 1 ui, gesnipperd
- 1 á 2 aardappels, geschild en in blokjes
- beetje tabasco
- olijfolie
- wat grof gehakte amandelen
- handje geraspte kaas
- 1 ei per persoon om te pocheren
- scheut azijn
En verder nodig: blender of staafmixer
De soep:
- Was en droog de spinazie.
- Fruit de knoflook en ui in wat olie in een grote soeppan.
- Doe er de aardappel bij en laat even bakken.
- Roer er de spinazie er in delen door tot die iets geslonken is.
- Voeg de bouillon toe en laat aan de kook komen. Houd ongeveer 10 minuten tegen de kook aan.
- Doe de soep over in een blender en pureer of gebruik een staafmixer.
- Warm nog even goed door en breng op smaak met tabasco, zout en versgemalen peper.
De gepocheerde eitjes:
- Kook water in een grote pan met wat zout en een flinke scheut azijn. Het water moet niet hard, bubbelend koken maar net tegen de kook aan zitten.
- Zet ook alvast een kom met heet water klaar, hier bewaar je de gepocheerde eieren in.
- Neem een klein zeefje, hang dit in een schaaltje en breek een eitje hierin. Op deze manier verdwijnt het overtollige vocht.
- Schep het eitje in het water (je hoeft het niet te roeren) en pocheer het in 3 minuten gaar. Schep het eitje uit het water en doe het in de kom met heet water om hem warm te houden.
- Ga zo door totdat alle eieren gepocheerd zijn.
- (Ben je de gelukkige eigenaar van een stoomoven, dan kun je heel gemakkelijk gepocheerde eieren maken door ze in het geheel in een schaal met gaatjes een uurtje te stomen op 62 graden. Breek daarna het ei voorzichtig open en je gepocheerde ei komt perfect tevoorschijn.)
- Serveer de soep in borden of kommen, en maak af met wat gehakte amandelen, geraspte kaas en natuurlijk het gepocheerde eitje.
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!