Een supervrolijk nagerecht of tussendoortje dat niet alleen bij kinderen in de smaak zal vallen. Varieer naar eigen smaak en gebruik in plaats van aardbeien ook eens meloen, banaan of mango. Of maak de hartige versie als borrelhapje met kaasflensjes en stukjes gegrilde paprika, bacon, geitenkaas of druiven.
Voor 8 flensjes:
- 100 gram bloem
- 2 dl melk
- 2 eieren
- snuf zout
- poedersuiker
- doosje aardbeien
- boter om in te bakken
- houten prikkers
- Meng in een beslagkom de bloem, melk, eieren, snuf zout en een beetje poedersuiker.
- Klop dit met een garde tot een glad beslagje.
- Verhit een klontje boter in een koekenpan. Bak de flensjes flinterdun en goudbruin.
- Laat de flensjes een beetje afkoelen.
- Rol de flensjes op en snijd ze in rolletjes.
- Prik de rolletjes om en om met een aardbei aan de prikkers en bestrooi met poedersuiker.
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker ! Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!