De combinatie zalm, pasta en ei is wat mij betreft een trio wat nooit verveelt! Pasta met kruidenkaas, citroen en roerbakgroente, witte wijn en knoflook smaakt perfect bij een gegrild stukje zalm en een gepocheerd eitje. Maak het af met wat vers geraspte parmezaanse kaas. 

 

Voor 4 personen:

  • 300 gram ongekookte spaghetti (goede kwaliteit)
  • 1 zakje Italiaanse groentemix (400 gram) of snij zelf 400 gram groente (ui, prei, courgette, paprika, wortel) in fijne blokjes of plakjes
  • 1 bakje boursin
  • 1 teen knoflook
  • rasp en sap van een citroen (sap naar smaak)
  • 100-200 ml witte wijn (proef)
  • 100 gram geraspte parmezaanse kaas
  • 4 eieren (of 6 voor het geval er een mislukt)
  • 4 stukjes zalm (met of zonder vel; wat je het lekkerst vindt!)
  • peterselie (ik gebruikte hier de blaadjes van het citroen afrikaantje!)
  • olijfolie om in te bakken
  • 25 gram roomboter
  • Roerbak de groente in de olijfolie (zorg dat ze knapperig blijven), voeg een teentje knoflook, de boursin, wijn, citroenrasp en sap toe).
  • Meng alles goed door elkaar en zet even weg.

De volgende stappen dienen tegelijkertijd uitgevoerd te worden (dus vraag hulp of zet alles goed klaar van te voren);

  • Breng twee grote pannen met water aan de kook (een voor de spaghetti en een voor het gepocheerde ei)
  • Kook de spaghetti al dente.
  • Bestrooi de zalm met versgemalen peper en zout.
  • Bak de zalm in de olijfolie met het klontje roomboter tot net gaar (een beetje rosé mag!)
  • Hak de peterselie fijn (of de citroen-afrikaantjes blaadjes)

Gepocheerde eitjes (indien je dit te veel werk vindt kun je ook kiezen voor een zacht gekookt ei of een spiegeleitje met een zachte dooier)

  • Kook water in een van de  grote pannen met wat zout en een flinke scheut azijn. Het water moet niet hard, bubbelend koken maar net tegen de kook aan zitten.
  • Zet ook alvast een kom met heet water klaar, hier bewaar je de gepocheerde eieren in.
  • Neem een klein zeefje, hang dit in een schaaltje en breek een eitje hierin. Op deze manier verdwijnt het overtollige vocht.
  • Schep het eitje in het water (je hoeft het niet te roeren) en pocheer het in 3 minuten gaar. Schep het eitje uit het water en doe het in de kom met heet water om hem warm te houden.
  • Ga zo door totdat alle eieren gepocheerd zijn.
  • (Ben je de gelukkige eigenaar van een stoomoven, dan kun je heel gemakkelijk gepocheerde eieren maken door ze in het geheel in een schaal met gaatjes een uurtje te stomen op 62 graden. Breek daarna het ei voorzichtig open en je gepocheerde ei komt perfect tevoorschijn.)

Opmaken:

  •  Verwarm de groente snel en meng de spaghetti door de groente (voeg eventueel nog een beetje witte wijn toe), breng op smaak met peper en zout. 
  • Leg de spaghetti op het bord, leg de zalm op de spaghetti met het opengesneden gepocheerde ei.
  • Garneer met parmezaanse kaas en peterselie. 

Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!

Eet smakelijk!