Zin in een vrolijk bordje? Dan zit je met deze rood-roze spaghetti helemaal goed! Lekker pittig door de chorizo en de citroenrasp geeft nèt even dat frisse accent. Afgemaakt met pistachenootjes en verse basilicum voor de bite en de smaak en natuurlijk de kleur! De hoeveelheden in dit recept zijn voldoende als hoofdgerecht voor 2 personen.

Voor 2 personen:

  • 2 rode bietjes, gekookt
  • 1 middelgrote ui, fijngesnipperd
  • 2 knoflookteentjes, fijngehakt
  • stukje chorizoworst van ±100 gram
  • 100 gram ricotta
  • 200 gram spaghetti
  • citroenrasp en beetje sap van 1 citroen
  • handje pistachenoten, grof gehakt
  • wat basilicumblaadjes
  • 1 eetlepel Parmezaanse kaas, geraspt
  • En verder nodig: staafmixer
    • Snijd de chorizoworst heel fijn of doe dit in een kleine hakmolen.
    • Bak de chorizo uit in een droge koken pan op middelhoog vuur.
    • Voeg de ui en knoflook toe en bak even mee. Voeg peper en zout naar smaak toe. Zet het vuur laag.
    • Kook de spaghetti volgens de instructies op het pak.
    • Snijd de gekookte bietjes in stukken en doe over in een hoge maatbeker. Zet de staafmixer erin en maal helemaal fijn.
    • Voeg de ricotta en een kneepje citroensap toe aan de pureerde biet. Zet de staafmixer er opnieuw in en pureer tot homogene massa.
    • Voeg de bietenpuree toe aan de gebakken ui/chorizo, roer door en laat warm worden. Roer de Parmezaanse kaas erdoor. Proef en breng eventueel nog op smaak met extra zout en peper.
    • Giet de spaghetti af, laat uitlekken en doe terug in de pan.
    • Schep de saus voorzichtig door de spaghetti.
    • Doe over in borden of kommen en bestrooi met de pistachenootjes, de basilicum en rasp er wat citroenschil over.

     

    Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
    Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!

    Eet smakelijk!