Spaghetti met knoflook, olie en Spaanse peper. En om maar meteen volledig te zijn, in deze versie gaat ook peterselie, wat kappertjes en een scheut room. Misschien wel de meest eenvoudige pasta die je kunt maken. Maar vergis je niet, hij is namelijk echt ontzettend lekker! Dus heb je een keer weinig tijd, wil je snel klaar zijn of heb je gewoon zin in een basic Italiaanse maaltijd, dan is dit jouw vriend. Natuurlijk kun je hem oppimpen met wat gewokte knoflookgarnalen, spekjes, stukjes olijf, eet je er een salade naast of serveer je dit gerecht net als de Italianen als voorgerecht. Maar geloof me, als ‘basic’ hoofdgerecht gaat dit er ook prima in!
Voor 2 personen:
- 200 gram spaghetti of (verse) pasta naar keuze
- 3 tenen knoflook
- ½ verse rode peper (of minder als je niet van pittig houdt)
- wat (blad)peterselie, fijngehakt
- 1 eetlepel kappertjes, grof gehakt
- flinke scheut (slag)room
- olijfolie om in te bakken
- Kook de spaghetti ‘el dente’ volgens de verpakking in water met wat zout of een bouillonblokje.
- Hak de knoflook en het pepertje fijn of gebruik een kleine hakmolen/keukenmachine.
- Verhit een flinke scheut olie (wees niet te zuinig) op halfhoog vuur en fruit hierin de knoflook en het pepertje een paar minuten. Pas op dat de knoflook niet bruin wordt, dan gaat hij bitter smaken.
- Giet de spaghetti af en meng deze door de olie met de rode peper en knoflook en meng goed.
- Voeg de grof gehakte kappertjes, de gehakte peterselie toe en de room toe.
- Proef en breng op smaak met zout en versgemalen peper.
- Serveer naar smaak met geraspte Parmezaanse kaas.
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker ! Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!