Dit leuke en makkelijke recept voor een soesjestoren komt uit het kerstboek ‘Home Sweet Home XMAS’ van Yvette van Boven. Net als Yvette ben ik voorstander van alles zoveel mogelijk zelf maken. Maar tijdens de kerstdrukte geldt ‘gemak dient de mens’. Dus koop je kant-en-klare soesjes bij de supermarkt, ze liggen in het vriesvak en zijn nog best goedkoop ook. Hier gebruikte ik witte chocolade maar je kunt natuurlijk ook melk- of pure chocolade gebruiken. Je kunt je toren ook versieren met gehakte (pistache)nootjes en/of geraspte chocolade. Maar met kerst zijn sprinkles natuurlijk wel erg leuk en erg goed verkrijgbaar. Heeft jouw supermarkt ze niet, kijk dan eens op internet bijvoorbeeld hier.
- ± 60 slagroomsoesjes (of minder als je een kleinere toren maakt)
- 400 gram witte chocolade
- sprinkles naar keuze
- Breek de chocolade in stukjes en smelt ze au bain-marie. Verhit hiervoor een steelpan op laag vuur met een laagje water erin. Zet een passende glazen kom en zorg dat de onderkant van je kom het water niet raakt. Laat de chocolade nu langzaam smelten. Houd het water net tegen de kook aan en roer regelmatig.
- Begin nu met het bouwen van de soesjestoren. Leg de soesjes in een cirkel op een bord, schaal of taartplateau. De onderste laag kun je alvast neerleggen.
- Doop nu de soesjes een beetje in de chocolade en stapel de toren in steeds kleinere cirkels op. De soesjes blijven nu aan elkaar plakken.
- Is de toren klaar, laat dan de resterende chocolade over de toren druipen.
- Strooi de sprinkles er nu meteen over, dan blijven ze nog aan de vloeibare chocolade plakken.
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!