Een feest voor het oog dit kleurrijke, winterse soepje! Heel goed voor te bereiden dus handig als onderdeel van een feestelijk (kerst)diner. Dit soepje doet het ook goed als amusesoepje rondom de feestdagen. Serveer je de soep in glaasjes dat komt de kleur nog beter tot zijn recht. Vraag je groenteboer dus om truffelaardappeltjes! Heeft hij ze niet, dan kan hij ze zeker weten voor je bestellen. In de decembermaand overigens ook goed verkrijgbaar bij de goed gesorteerde supermarkt. Het recept voor deze soep werd geplaatst in de Dongense Glossy van december 2018. De leuke foto werd gemaakt door Jan Stads.

Voor 6 kleine kommetjes of glaasjes:

  • 500 gram truffelaardappelen
  • 2 rode uien, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 750 ml groentebouillon van een bouillonblokje (heet)
  • kleine handje pijnboompitten
  • waterkers, tuinkers of een andere cress naar keuze
  • peper, zout
  • olie om in te bakken
  • truffelolie of andere lekkere olijfolie

En verder nodig: pureeknijper, zeef

  • Schil de aardappels niet, maar boen en was ze goed schoon en snijd ze in blokjes. Je hoeft ze dus niet te schillen.
  • Verhit een scheut olijfolie in een soeppan en bak de ui en de knoflook op middelhoog vuur glazig.
  • Voeg de aardappelblokjes toe en bak een paar minuten mee.
  • Giet nu de hete bouillon erbij en breng aan de kook. Houd ongeveer 20 minuten tegen de kook aan.
  • Giet de soep door een zeef in een andere pan waarin je de bouillon opvangt.
  • Knijp het aardappel-uimengsel door de pureeknijper en voeg weer toe aan de bouillon.
  • Roer goed door, proef en breng op smaak met versgemalen peper en zout.
  • Rooster in een droge koekenpan op laag vuur de pijnboompitjes bruin, pas op dat ze niet verbranden, het kan heel snel gaan.
  • Doe de soep over in kommetjes of glaasjes.
  • Garneer met de waterkers, tuinkers of cress naar keuze, wat pijnboompitjes en wat druppels (truffel)olie.

Heb je geen pureeknijper dan kun je ook een staafmixer gebruiken om een egale soep te krijgen. Mix niet te lang want dan kan je soep wat slijmerig worden.

Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker ! Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!

Eet smakelijk!