Er gaat niets boven verse tomatensoep. Deze soep heb je in een handomdraai gemaakt, de oven en de blender doen het werk. Koop lekkere smaakvolle tomaten voor het beste resultaat. En voeg ui en voldoende knoflook toe als smaakmakers. Je kunt ook stukken rode paprika, rode ui en takjes tijm mee roosteren in de oven. Verwijder deze laatstgenoemde dan wel voordat je alles in de blender doet. Garneer je soep met bijvoorbeeld druppels room en pompoenpitolie, dan ziet hij er extra leuk uit. Houd je van dikke soep, doe dan niet meteen alle bouillon erbij maar houd wat achter. Later toevoegen als de soep te dik is kan altijd nog.
- 1,5 kilo tomaten (of meer natuurlijk)
- 2 uien, in stukken
- 2 -3 knoflooktenen, gepeld en geplet
- 1 liter groentebouillon, heet
- olijfolie
- peper, zout
- Voor de garnering naar smaak: room en pompoenpitolie
- En verder nodig: blender
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Snijd de tomaten doormidden en leg ze met de snijkant naar boven op een bakplaat.
- Verdeel de ui en de knoflook over de tomaten.
- Besprenkel met de olijfolie en strooi er wat peper en zout over.
- Laat ongeveer 25-30 minuten in de oven bakken.
- Doe de tomaten over in een soeppan met al het vocht dat tijdens het bakken in de oven uit de tomaatjes is gelopen.
- Giet de bouillon erbij en breng aan de kook. Zet het vuur dan laag en laat een kwartiertje pruttelen.
- Doe de soep over in een blender en pureer. Je kunt natuurlijk ook een staafmixer gebruiken.
- Proef en breng op smaak met zout en/of peper.
- Doe in kommen of borden en garneer naar smaak.
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker ! Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!