Courgettes doen het altijd goed in de soep. Deze keer voegde ik ook erwtjes, een avocado en wat verse dille toe. De soep is fluweelzacht en een beetje zoetig van smaak. Uiteraard kun je nog wat toevoegingen doen, zoals bijvoorbeeld stukjes gerookte zalm. Maar ook zonder toevoegingen is hij heerlijk!
- 1 courgette
- 200 gram erwtjes (diepvries of vers)
- 1 avocado
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- verse dille
- 1 liter groentebouillon
- scheut olijfolie
- kneepje citroen- of limoensap
- versgemalen peper, zout
- 100 ml slag- of kookroom
- En verder nodig: blender of staafmixer
- Was de courgette en snijd ze in stukjes.
- Fruit de ui en de knoflook aan in wat olijfolie is een flinke soeppan. Bak ze glazig.
- Voeg de courgette toe en bak een minuut of 5-6 mee, roer af en toe om.
- Voeg 8 dl van de hete bouillon en de erwtjes toe en laat 10-15 minuten zachtjes koken.
- Halveer de avocado, verwijder de pit en schep de avovadohelften uit de schil.
- Snijd de avocado in stukken en voeg laatste minuut aan soep toe.
- Doe over in een blender en pureer de soep of gebruik een staafmixer.
- Voeg de dille toe en pureer nog een keer.
- Doe terug in de pan en en kijk of je de soep goed van dikte vindt. Voeg eventueel nog wat van de resterende bouillon toe. (of wat room als je dat lekker vindt)
- Proef en breng op smaak met wat citroen- of limoensap, versgemalen peper en/of zout.
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker ! Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!