Soba noedels, Japanse boekweitnoedels, zijn tegenwoordig overal te koop. Bij de toko maar ook bij de supermarkt. Boekweit bevat geen gluten.
Heerlijk in een lauw-warme salade met gewokte groente en een zoet-zure dressing. Vegetarisch met gehakte nootjes, tofu of met vlees (gewokte biefstukreepjes of kip).
(2 personen)
– sobanoedels (150 gram)
Wokgroente (elke groente is mogelijk; ook de voorgesneden zakjes)
– paksoi (1 struik), grof gehakt
– 1/2 ui, fijngehakt
– 2 eL zonnebloemolie
Dressing
– 1/2 ui, fijngehakt
– 2 bosuien, in fijne ringen gesneden
– 1 teen fijngehakte knoflook
– 4 el Japanse soja saus
– sap van 2 limoenen
– 3 el olijfolie
– 1 el sesamolie
– 2 el honing of gember siroop
– 2 cm fijn geraspte verse gember
– 1 tak munt
– 6 takjes koriander (voor de koriander haters….gebruik peterselie)
– 5 radijsje, dungeschaafd
Garnering:
– gehakte pinda’s
– OF geroosterde sesam
– OF gehakte cashewnoten
– OF silken tofu in blokjes gehakt
– OF met vlees: gebakken biefstuk- of kipreepjes
– extra koriander voor de liefhebbers !
Bereiding:
- Meng alle ingrediënten voor de dressing: proef en voeg meer limoensap, soja, honing toe naar je eigen smaak. Het moet friszuur-zout smaken.
- Kook de noedels 7 minuten (gebruik 2 zakjes groene thee in het kookwater voor een extra smaakje).
- Roerbak de paksoi (of de andere groente) en de 1/2 ui in de olie
- Roer alles door elkaar; garneer naar keuze.
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!