Soba noedels met paksoi, radijs, bosui en limoen-soja dressing (2 personen).

Soba noedels, Japanse boekweitnoedels, zijn tegenwoordig overal te koop. Bij de toko maar ook bij de supermarkt. Boekweit bevat geen gluten. 

Heerlijk in een lauw-warme salade met gewokte groente en een zoet-zure dressing. Vegetarisch met gehakte nootjes, tofu of met vlees (gewokte biefstukreepjes of kip).

(2 personen) 

– sobanoedels (150 gram)

Wokgroente (elke groente is mogelijk; ook de voorgesneden zakjes)

 – paksoi (1 struik), grof gehakt

– 1/2 ui, fijngehakt

– 2 eL zonnebloemolie

Dressing

– 1/2 ui, fijngehakt

– 2 bosuien, in fijne ringen gesneden

– 1 teen fijngehakte knoflook

– 4 el Japanse soja saus

– sap van 2 limoenen

– 3 el olijfolie

– 1 el sesamolie

– 2 el honing of gember siroop

– 2 cm fijn geraspte verse gember

– 1 tak munt

– 6 takjes koriander (voor de koriander haters….gebruik peterselie)

– 5 radijsje, dungeschaafd

 

Garnering:

– gehakte pinda’s

– OF geroosterde sesam

– OF gehakte cashewnoten

– OF silken tofu in blokjes gehakt

– OF met vlees: gebakken biefstuk- of kipreepjes

– extra koriander voor de liefhebbers !

 Bereiding:

  • Meng alle ingrediënten voor de dressing: proef en voeg meer limoensap, soja, honing toe naar je eigen smaak. Het moet friszuur-zout smaken.
  • Kook de noedels 7 minuten (gebruik 2 zakjes groene thee in het kookwater voor een extra smaakje).
  • Roerbak de paksoi (of de andere groente) en de 1/2 ui in de olie
  • Roer alles door elkaar; garneer naar keuze.

 

Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!

 

 

Eet smakelijk!