Op vakantie in Calabrië at ik voor het eerst ‘nduja. ‘Nduja is een pikante smeerbare worst die wordt gemaakt van gemalen varkensvlees, vet, zout en zongerijpte rode pepers uit Calabrië. De worst wordt vaak geserveerd bij wat brood of kaas maar kan ook makkelijk verwerkt worden in een pasta of op een pizza. In alle gevallen zorgt de ‘nduja voor extra pit. Dus houd jij van pittig, zorg dan dat je zo’n potje bemachtigd. Verkrijgbaar in delicatessenwinkels of natuurlijk online.
Voor 2 personen:
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 50 gram ‘nduja (of minder afhankelijk van hoe pittig je wilt eten)
- 1 blik AH tomaten met fijngesneden paprika (400 gram)
- 200 gram De Cecco Maccheroni
- verse Parmezaan
- Verwarm wat olijfolie in een grote pan, bak de knoflook op matig vuur, pas op dat hij niet verbrand.
- Voeg de ‘nduja toe en laat hem ‘smelten’. Roer goed door elkaar en laat paar minuten meebakken.
- Voeg de tomatensaus toe en laat zachtjes pruttelen om de saus in te laten dikken.
- Kook ondertussen de paste beetgaar.
- Giet de pasta af en meng met de saus.
- Verdeel over borden of kommen en serveer met een scheut olijfolie en wat geraspte Parmezaan.
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!