Ei-muffins? Eigenlijk zijn het omeletjes uit de oven. Gemaakt in van die handige siliconen bakvormen. Daardoor kun je ze in allerlei vormen en maten maken, van hele klein tot een serieuze muffin-vorm. Een recept waar je zelf met de ingrediënten kunt variëren afhankelijk van wat je in huis hebt. Kleine hapjes geschikt bij een high-tea, als ontbijt of lunch of als gezond tussendoortje.

  • 6 eieren
  • flinke scheut melk
  • bosuitjes
  • stukjes paprika en/of tomaat
  • stukjes champignons
  • hamblokjes of stukjes chorizo
  • geraspte kaas
  • verse kruiden, fijngesneden
  • siliconen muffin of andere vormen
  • Verwarm je oven voor op 180 graden.
  • Klop de eieren samen met de melk en wat zout en flink wat kerriepoeder en peper los.
  • Snij alles voor de vulling in kleine stukjes.
  • Verdeel je vulling naar keuze over de muffin-vorm. Je kan overal het zelfde in doen of lekker variëren.
  • Verdeel het ei-mengsel over de vormpjes, vul voor ¾.
  • Bak ze in circa twintig minuten af, maar houd je oven in de gaten omdat kleine muffins een kortere baktijd zullen hebben.

Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker ! Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!

Eet smakelijk!