Naast bloemkool- en broccolirijst verkoopt Albert Heijn tegenwoordig lasagne bladeren van pompoen. Fijn als je meer groenten en minder koolhydraten wilt eten. Voor de liefhebbers: deze pompoenbladen bevatten 2 gram koolhydraten per 100 gram. Ik heb ze direct in m’n winkelwagen gegooid en maakte er nog diezelfde avond heerlijke lasagne van. Je kunt natuurlijk je eigen lasagne-recept gebruiken en de gebruikelijke pasta-vellen vervangen door de pompoen. Ik maakte een vegetarische variant en gebruikte naast tomatensaus, ricotta en pesto wat geraspte kaas. Omdat ik niet veel tijd had maakte ik deze keer mijn tomatensaus niet zelf maar gebruikte een pot tomatensaus met basilicum van Biagi, een fijn merk dat werkt zonder zout en zonder toegevoegde conserveringsmiddelen en kleur-, geur-, zoet- en smaakstoffen. Ik las overigens laatst dat de Italianen onlangs de Heinz Traditional pasta sauce als beste kant-en-klaar saus scoorden. Heb deze zelf nog nooit geprobeerd.
- 1 pak pompoen lasagnebladen
- pot goede pastasaus
- 2 eetlepels pesto
- 200 gram ricotta, losgeroerd met een vork
- 150 gram geraspte kaas
- boter of olie om in te vetten
- En verder nodig: ovenschaal
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Boter de bodem van je schaal heel licht in of gebruik een beetje olie.
- Begin met een dun laagje tomatensaus. Leg daar een laag pompoenvellen overheen en bedek deze met een dun laagje ricotta. Verdeel de pesto er gelijkmatig overheen en strooi er wat geraspte kaas over.
- Werk zo laag voor laag af tot alles op is. Eindig met een laagje tomatensaus en wat geraspte kaas.
- Bak de pompoenlasagne 40-45 minuten. Op het pak lasagnebladen staat 25-30 minuten maar bij mij was de pompoen toen nog niet zacht genoeg.
- Laat de schaal na bereiden 5 minuten staan om het wat stevig te laten worden en snijd dan aan. Serveer met een groene salade.
Vleesliefhebbers kunnen ook wat dunne plakjes ham of gerookte kip in deze lasagne verwerken.
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker ! Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!