Warme cakejes, wie lust ze niet. Ze zijn zo gemaakt en happen zo heerlijk zoet weg. Varieer met de ‘vulling’. Ik gebruikte blauwe bessen maar laat je creativiteit gaan en maak ze naar eigen smaak met bijvoorbeeld appel, banaan, chocolade, nootjes etc. Maak er gewoon veel, deel ze uit, vries ze in of eet ze gewoon allemaal lekker op!
Voor 16 kleine cakejes:
- 150 gr ongezouten boter, gesmolten
- 180 gr suiker
- 2 eieren
- 140 gr Griekse yoghurt
- 1 el fijn geraspte citroenschil
- 1 tl vanille-extract
- 225 gr zelfrijzend bakmeel
- 125 gr verse blauwe bessen, gewassen en gedroogd
- poedersuiker om te bestrooien
- 16 papieren cakevormpjes of een cupcakevorm
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Doe de boter, suiker, eieren, yoghurt, citroenschil en vanille in een kom en mix dit om te combineren.
- Voeg het zelfrijzend bakmeel toe en mix alles goed.
- Schep de blauwe bessen erdoorheen. (zorg dat ze goed droog zijn, anders zakken ze naar beneden)
- Verdeel het beslag over de muffinvorm of losse cakevormpjes. Vul voor 2/3.
- Bak de cakejes ongeveer 25 minuten of tot ze gaar zijn. Dit test je door met een houten prikker in een cakeje te prikken. Komt de prikker er droog uit dan is hij gaar.
- Laat ze even afkoelen en bestrooi eventueel met poedersuiker.
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!