Luchtig biscuit, slagroom en fruit: eenvoudiger kan niet! Biscuit is een luchtig en niet zo zwaar beslag (zonder boter) waar je snel een heerlijke taart van kunt bereiden. Een taart die echt iedereen lust. De bovenkant kun je mooi versieren met poedersuiker en gesmolten pure chocolade. Maar je kunt er van alles op leggen (Maltezers, slagroom, chocolaatjes, koffieboontjes, aardbeien etc).

12 punten

Biscuitbeslag:

  • 250 gram gezeefde patentbloem
  • 3/4 zakje bakpoeder (of neem 250 gram zelfrijzend bakmeel)
  • 1,5 el maizena
  • 1 el warm water
  • 1 tl vanille essence
  • 250 gram suiker
  • 4 grote eieren (5 kleine eieren)

Vulling en garnering:

  • Blikje Hak fruit en taart (kersen of aardbeien)
  • 250 ml slagroom of 500 ml reeds geklopte slagroom
  • Poedersuiker
  • Halve reep pure chocolade
  • Bakspray of margarine
  • Grote ronde springvorm (23 cm doorsnede)
  • Eventueel bakpapier
  • Klop de eieren met de suiker, de vanille essence en het warme water gedurende 15 minuten zeer schuimig en luchtig.
  • Zeef de bloem, maizena en bakpoeder voorzichtig in de kom met het eiermengsel en spatel (niet mixen) de bloem voorzichtig onder het eiermengsel zodat het luchtig blijft en de bloem volledig gemengd is.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius (boven-onderwarmte) of 170 graden Celsius (hete lucht oven).
  • Bedek de bodem van de bakvorm eventueel met bakpapier, spray de bodem en randen met bakspray (of met margarine met een kwastje).
  • Breng het beslag over in de bakvorm en bak goudbruin in 30 minuten.
  • Laat afkoelen op een rooster; verwijder na 15 minuten de rand en de bodemplaat van de springvorm.
  • Indien afgekoeld: snij de biscuitbodem voorzichtig horizontaal doormidden (je hebt twee lagen)
  • Bedenk de eerste laag met slagroom en daarna met het fruit.
  • Leg de 2e er boven op en bestrooi rijkelijk met poedersuiker.
  • Smelt de chocolade (au bain marie, bij voorkeur) en breng direct over in een spuittuitje (cornetje van bakpapier)
  • Spuit voorzichtig mooie ringen op de bovenkant.
  • Deze taart is gekoeld 2-3 dagen houdbaar en elke dag lekker!

Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker ! Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!

Eet smakelijk!