Eenvoudig, lekker en snel! Dit taartje met cakebeslag, appel en abrikozenjam is zo gemaakt.
Ik heb er zelf voor gekozen om er twee te maken in twee kleine, lage springvormen maar het recept is ook voldoende voor een standaard springvorm.
Voldoende voor 2 kleine springvormen of een grote springvorm:
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 200 gram boter
- 200 gram suiker
- 3 grote eieren of 4 kleine eieren
- 1 tl vanille-extract
- 1 grote rode appel
- 4 eetlepels abrikozenjam
- 2 el citroen- of sinaasappelsap
- 5 el geroosterde amandelen
- Poedersuiker
- Mixer of keukenmachine
- Springvorm laag en klein (2x) bv.: HEMA 15 cm doorsnede en 4 cm hoog) of
- Springvorm van 20 cm doorsnede en 7 cm hoog
- Meng de boter met de suiker zorgvuldig tot een homogene en romige massa.
- Voeg een voor een de eieren toe en laat opnemen in de massa.
- Voeg tenslotte het zelfrijzende bakmeel toe.
- Meng het meel zo snel mogelijk door het mengsel (bij voorkeur met de machine op lage stand of met de hand m.b.v. een spatel).
- Leg een rondje bakpapier op de bodem van de springvorm.
- En vet de randen in met boter of bakspray.
- Snij de appel in 4-en en verwijder het klokhuis.
- Snij de kwarten in dunne gelijkmatige plakjes (maan-vormig).
- Breng het beslag over in de bakvorm(en).
- Zet de appelstukjes met de schil naar boven in het beslag.
- Verwarm de oven op 180 graden (hete lucht) of 200 graden Celsius (boven-onder warmte).
- Bak de taart(en) gaar in 40-45 minuten.
- Laat afkoelen op een rooster.
- Verwarm vervolgens de jam met het sap en smeer de bovenkant van de taart in met een dikke laag jam.
- Rooster de amandelen en strooi een dikke laag over de taart.
- Garneer de rand eventueel nog met poedersuiker.
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker ! Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!