Een eenvoudig en makkelijk te bereiden vegetarisch hoofd- of voorgerecht. Geïnspireerd door een AH recept met een paar kleine aanpassingen. De bloemkool en de kikkererwten worden ruim bestrooid met gerookt paprikapoeder en geroosterd in de oven. De kikkererwten worden heerlijk knapperig! Samen met de tahin yoghurt en geroosterde, gerookte amandelen en verse kruiden is het een heerlijk voorgerecht of hoofdgerecht.

Voorgerecht (8 personen) of hoofdgerecht (4 personen)

  • 1 niet te kleine bloemkool
  • 400 gram kikkererwten in blik
  • Extra vierge olijfolie
  • 2 tl gemalen komijn
  • 2 tl gerookte paprika
  • 3 el vloeibare honing
  • Rasp en sap van een citroen
  • 4 el tahin
  • 300 gram 10 % Griekse yoghurt
  • Handjevol gehakte, gerookte amandelen
  • Handjevol geroosterde pompoenpitten
  • 10 gram verse munt
  • 10 gram verse koriander
    • Verwarm de oven voor op de 200 graden Celsius.
    • Snij de bloemkool zoveel als mogelijk in dikke plakken van 1,5-2 cm.
    • Bewaar alle roosjes die er afvallen.
    • Laat de kikkererwten goed uitlekken en spoel even af met water.
    • Neem twee bakplaten en bedek met bakpapier.
    • Verdeel de bloemkool (plakken en roosjes) en de kikkererwten over het bakpapier.
    • Druppel ruim olijfolie, het gerookte paprikapoeder en komijnpoeder over de bloemkool en kikkererwten.
    • Hussel voorzichtig en bestrooi met peper en zout.
    • Bak gedurende 45 minuten tot gaar en goudbruin (de kikkererwten zullen krimpen en licht knapperig worden).
    • Meng tijdens het bakken de yoghurt met de tahin en 80 % van het citroensap.
    • Maak goed op smaak met peper en zout.
    • Hak de gerookte amandelen in kleine stukjes.
    • Rooster de amandelen en pompoenpitten in een droge koekenpan.
    • Hak de munt en koriander grof.
    • Maak per persoon een bordje op als de bloemkool en kikkererwten uit de oven komen
    • Verdeel de tahin-yoghurt over de borden en strooi er nog wat gerookte paprika poeder over.
    • Leg de warme bloemkool en kikkererwten op yoghurt.
    • Bestrooi met noten, pitten en kruiden.
    • Strooi en er een beetje citroen zest overheen.
    • Druppel er nog wat olijfolie en citroensap overheen.

Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!

Eet smakelijk!