Soep uit de Delicious….heerlijk recept. Ik heb de slagroom vervangen door een havermelk product en een pittig peperworstje gebruikt voor op het geroosterde zuurdesem brood. het is ontzettend makkelijk te maken en heerlijk!!
Voor 4 personen:
- 1 grote krop sla of 2 kleinere
- 2 grote sjalotten of 3-4 kleine
- 1 teen knoflook
- 200 ml witte wijn
- 600 ml groentebouillon
- olijfolie
- peterselie (handjevol)
- kookroom, slagroom of havermelk voor koken
- zuurdesembrood (4 stukjes brood)
- peperworstje of andersoortige droge worst (alternatief: kaas)
- staafmixer
- Fruit de fijngehakte sjalotten en knoflook in de olijfolie totdat ze gaar en zacht zijn en blus af met wijn.
- Maak de sla schoon en gebruik alle bladeren maar houdt de knapperige bladeren uit het hart apart (2 blaadjes per persoon).
- Rooster het brood en snij de worst heel fijn; beleg het brood met de worst.
- Voeg dan de de slabladeren (behalve de 8 blaadjes uit het hart) toe en de peterselie en laat 10 minuten meestoven.
- Voeg dan de bouillon toe en pureer tot een fijne soep met de staafmixer.
- Voeg tenslotte de room (of alternatief) toe en roer goed door.
- Dien de soep heet op, garneer met de slablaadjes en met de broodjes met worst.
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!