Een schuimtaart maken is niet moeilijk. Je moet vooral de tijd nemen om het schuim in de oven goed te laten drogen. Bak je schuim daarom liever nog 4 in plaats van 3 uur. Vind je het splitsen van eieren een lastig klusje? Gebruik dan een flesje eiwit, gewoon te koop in de meeste goed gesorteerde supermarkten. Voor het afmaken van de taart kun je natuurlijk allerlei variaties bedenken: met ijs, oreokoekjes, nougat, noten, allerlei soorten fruit, (geraspte) chocolade etc. Maar deze schuimtaart met verse aardbeien doet het eigenlijk ook altijd goed!
- 4 eiwitten, zorgvuldig gescheiden
- snuf zout
- 140 gram fijne suiker
- 110 gram poedersuiker
- ½ liter slagroom en 2 eetlepels suiker
- 2 zakjes Klop-Klop
- verse aardbeien
- En verder nodig: spuitzak met gekartelde spuitmond, bakpapier, vetvrije kom en garde(s), spatel
- Verwarm de oven voor op 100 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Doe de eiwitten met het zout in een (vetvrije!) kom en klop deze op. Het makkelijkste gaat dat in een KitchenAid of keukenmachine.
- Voeg geleidelijk de fijne suiker toe en klop tot het eiwit stijf is en de suiker is opgelost. Heb geduld, dit duurt even dus laat je machine gewoon even draaien.
- Spatel tot slot de poedersuiker door het meringue-schuim.
- Teken een cirkel van ongeveer 25 cm doorsnee op een vel bakpapier. (gebruik een bord of springvorm als mal)
- Schep 2/3 van het meringue-schuim op het bakpapier in de cirkel en strijk glad.
- Doe de rest van het meringue-schuim in een spuitzak met een gekartelde spuitmond en spuit vervolgens allemaal kleine hoopjes op de rest van het vel bakpapier.
- Schuif de bakplaat voor 3-4 uur in de oven.
- Zet aan het eind de oven uit, maar laat deze dicht. Laat de meringue afkoelen in de oven.
- Klop de slagroom met de suiker stijf.
- Verdeel de slagroom over de ronde plak. Zet de kleine schuimpjes rondom aan de rand van de taart. Beleg het midden van de taart met de aardbeien.
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!