Een simpele salade die je koud maar ook lauwwarm kunt eten. In plaats van warmgerookte zalm kun je ook gewone, gerookte zalm gebruiken. Deze salade doet het goed als onderdeel van je (lunch)buffet maar is ook geschikt als hapje of als voorgerecht. Serveer hem dan in glaasjes of kleine bakjes.
- 250-300 gram aardappels, geschild
- 1 avocado
- 1 fris-zure appel
- sap van 1 limoen
- 2 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel (Griekse) yoghurt
- 200-250 gram warmgerookte zalm, in stukjes getrokken
- klein bosje dille, fijngeknipt
- Kook de aardappels beetgaar. Giet ze af en laat ze wat koelen. Snijd ze daarna in kleine blokjes.
- Schil de appel en snijd hem in kleine blokjes.
- Halveer de avocado, verwijder de pit en schep de helften uit de schil. Snijd de avocado dan in blokjes en besprenkel met een klein beetje limoensap om het bruin worden tegen te gaan.
- Meng de mayonaise en de yoghurt met de rest van het limoensap en de dille.
- Schep alles voorzichtig door elkaar.
- Proef en breng op smaak met wat peper en zout.
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!