Met deze couscous-salade ga je veel vrienden maken! Een frisse, smaakvolle maaltijdsalade in de zomer, maar natuurlijk ook geschikt bij de BBQ of als onderdeel van een buffet. Schrik niet van de lijst met ingrediënten, het komt allemaal niet zo nauw. Je kunt naar eigen smaak dingen weglaten of toevoegen. De verse kruiden zijn de echte smaakmakers in dit gerecht, laat deze niet achterwege. Je kunt de salade prima een paar dagen bewaren en bijvoorbeeld de volgende dag als lunch gebruiken.

  • 175 g parelcouscous
  • 1 limoen, uitgeperst
  • flinke scheut goede olijfolie
  • flinke scheut fruitige azijn (bijv. mango- of appelazijn)
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • handje gele rozijnen
  • 1 courgette, in blokjes
  • 1 eetlepel pijnboompitten, geroosterd
  • 1 blikje mandarijntjes, uitgelekt
  • 1 komkommer
  • 3 lente-uitjes, in ringetjes
  • 1-2 eetlepel gedroogde tomaat, in stukjes
  • 1 plak feta, in blokjes
  • paar gedroogde abrikozen of dadels, in stukjes
  • wat reepjes gerookte kip of garnaaltjes
  • bosje verse dille, fijngeknipt
  • bosje verse basilicum, in stukjes gescheurd
  • paar takjes verse munt, in stukjes gescheurd

En verder nodig: een grote schaal of plastic kom.

  • Maak de parelcouscous klaar volgens de bereidingswijze van de verpakking.
  • Klop ondertussen de dressing van de limoensap, olijfolie, azijn en knoflook. Proef en breng op smaak met peper en zout. Maak veel dressing, de couscous neemt dit lekker op.
  • Als de couscous klaar is, afgieten in een zeef, uit laten lekken en overdoen in een grote schaal of kom.
  • Roer de dressing door de warme couscous en laat afkoelen.
  • Week de gele rozijnen 15 minuten in lauw water. Giet daarna af, laat uitlekken en dep droog.
  • Snijd ondertussen de courgette in kleine stukjes bak even aan in wat olijfolie en wat peper.
  • Was de komkommer, snijd in de lengte doormidden en ontdoe van de zaadlijsten. Snijd in kleine blokjes.
  • Voeg alle ingrediënten toe aan de couscous en meng goed.
  • Proef of je nog iets toe wilt voegen: wat extra dressing, zout of peper.

Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker ! Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!

Eet smakelijk!