Op zoek naar een spetterend hapje? Maak dan de klassieke salade Niçoise, maar dan net even anders. Knapperige sugarsnaps met gele paprika creme, zwarte olijven tapenade, tonijntartaar en een gebakken kwarteleitje. Alle onderdelen kun je van te voren maken en in bakjes bewaren in de koelkast. Houd je niet van rauwe vis; kies dan voor een goede tonijn uit blik.

Voldoende voor 6 personen

  • zwarte kalamata olijven (200 gram)
  • 2 ansjovisfilets
  • gele paprika (grote of 2 kleine)
  • 6 kwarteleitjes
  • 300 gram rauwe, verse tonijn
  • 250 gram sugarsnaps
  • goede olijfolie
  • zonnebloemolie of roomboter
  • citroensap (halve citroen)
  • versgemalen peper
  • grof zeezout
  • cress en zeekraal (garnering)

Andere benodigdheden: een klein stekertje (rond) en een staafmixer, mooie glaasjes of schaaltjes

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • Leg de paprika op de bakplaat en gaar 30 minuten.
  • Stop de hete paprika nog 10 minuten in een plastic zak.
  • Verwijder dan het vel en de pitjes.
  • Dep de paprika droog en pureer met de staafmixer tot een puree.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Ontpit de olijven en pureer ze samen met de ansjovisfilets tot een pasta.
  • Hak de koude verse tonijn in kleine blokjes en maak op smaak met olijfolie, peper en zout en wat druppels citroensap.
  • Zet koud weg.
  • Snij de sugarsnaps in zeer dunne reepjes.
  • Blancheer enkele minuten in kokend water.
  • Giet zeer goed af en maak ze op smaak met olijfolie, druppels citroensap, peper, zout.
  • Bak de kwarteleitjes in een koekenpan in olie of boter.
  • Steek een mooi rondje uit de eitjes zodat er een mooi wit randje zichtbaar is rondom de dooier.

Opmaak

  • Begin met een bodem van de sugarsnaps (verdeel ze over 6 glaasjes).
  • Voeg aan elk glaasje een flinke theelepel olijvenpasta en daarnaast een theelepel gele paprika crème toe.
  • Leg daarnaast een flinke eetlepel tonijntartaar.
  • Leg daarop het kwarteleitje.
  • Garneer met zeekraal en cress.

Bestrooi het eitje met grof zeezout en een draai uit de pepermolen.

Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!

Eet smakelijk!