Soms maak je iets met van alles dat je nog in huis hebt en is het resultaat geweldig. Dat gold voor deze salade die ik maakte met allerlei restjes uit de groentelade in m’n koelkast. Een recept voor zo’n salade is een groot woord, maar ik zet op verzoek toch even op een rijtje wat er in de salade zat.
- bladspinazie, grof gehakt
- rucola
- wortel, geraspt
- avocado, in blokjes
- komkommer, in blokjes
- verse erwtjes, gekookt
- Granny Smith appel, in blokjes
- gekookte quinoa
- dressing: goede olijfolie, granaatappelazijn
- topping: gepofte quinoa, pistachenootjes, pitten & zaden
- Hussel alle ingrediënten voorzichtig door elkaar.
- Klop een dressing van de olie, de azijn, peper en zout.
- Meng de dressing door de salade.
- Garneer de salade met de gepofte quinoa, de nootjes, de pitten en de zaden.
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!