Met een abonnement op de Boerschappenbox heb ik regelmatig een zak peren liggen. Ik weet niet altijd wat ermee te doen totdat ik een variant op deze salade tegenkwam. Heerlijk zoals in dit recept met geitenkaas maar met blauwe kaas zal het vast ook goed smaken! De hoeveelheden zijn voldoende voor een lunch voor twee personen. Stokbroodje erbij en een glaasje witte wijn of rosé en het vakantiegevoel komt vanzelf naar je toe!

  • zakje sla (veldsla, rucola, eikenblad of gemengd)
  • 1 eetlepel zonnebloem-, pompoen- en of pijnboompitten
  • 2 stevige peren
  • sap van 1/2 citroen
  • klontje boter
  • 2 el vloeibare honing
  • 1 theelepel (honing)mosterd
  • 80 gram zachte geitenkaas, verkruimeld
  • 2 eetlepels noten- of sesamolie
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Rooster de zonnebloem-, pompoen- en of pijnboompitten in een droge pan. Pas op dat ze niet verbranden. Als ze een beetje bruin zetten haal je ze uit de pan en doe je ze over op een bord.
  • Klop een dressing van de helft van het citroensap, 1 eetlepel honing, de mosterd en de olie. Proef en breng op smaak met peper en zout.
  • Was de peren en snijd ze in dikke plakken. (niet schillen)
  • Besprenkel de plakken peer met het resterende citroensap.
  • Laat de boter smelten in een koekenpan en bak hierin de plakken peer op middelhoog vuur. Keer ze tijdig om.
  • Als de peren een beetje bruin zijn besprenkel je ze met 1 eetlepel honing. Zet het vuur wat lager en laat de peren even karamelliseren. Draai ze af en toe om.
  • Hussel de sla door de dressing en verdeel over twee borden.
  • Beleg met de plakken peer en verdeel de geitenkaas erover.
  • Strooi er wat geroosterde pitten overheen en eet lauwwarm op.

Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!

Eet smakelijk!

Print Friendly, PDF & Email