Deze lauwwarme herfstsalade doet het natuurlijk ook uitstekend in de winter! Eet hem als lunch of als maaltijdsalade, eventueel met wat warm gebakken ciabatta brood. Houd je niet van gorgonzola? Dan gewoon weglaten natuurlijk! Of een andere kaassoort kiezen. Geen hazelnoten in huis? Walnoten doen het ook prima in deze salade. Dus maak ‘m zoals jij hem lekker vindt!
Voor 2 personen:
- 1 bakje oesterzwammen
- zakje gemengde of rucolasla
- 1 peer, geschild en in stukjes
- stukje gorgonzola, in blokjes gesneden
- handje hazelnoten
- dressing van goede olijfolie en een zoete azijn (balsamico, mango, appel)
- Rooster de hazelnoten licht in een droge koekenpan.
- Scheur de oesterzwammen in stukjes.
- Bak de oesterzwammen in een beetje boter of olie in de pan op redelijk hoog vuur.
- Maak de dressing voor de salade en hussel de sla erdoor.
- Verdeel de sla over de borden.
- Laat de oesterzwammen een klein beetje afkoelen en verdeel dan over de borden.
- Maak af met de stukjes peer, gorgonzola en de noten. Draai er eventueel nog wat verse peper over. Eet de salade lauw, dan is hij het lekkerste.
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!