Lekker, gemakkelijk, snel, gezond en een lust voor het oog. Wat wil je nog meer? Deze salade heb je dus in een handomdraai gemaakt. Heerlijk als lunch! En op zomerse, warme dagen heb ik hier voldoende aan als maaltijd. Maar natuurlijk kun je hem ook als bijgerecht serveren. Eet je hem liever zonder vlees, laat dan de ontbijtspek weg. Ook heerlijk!

Voor 2 personen als maaltijdsalade:

  • 1 zakje rucolasla of veldsla
  • 1 avocado
  • 1 bakje aardbeien
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • 100 gram ontbijtspek
  • olijfolie
  • aardbeien– of citroenazijn (Foodelicious) of witte balsamicoazijn
  • wat gehakte pistachenootjes of pijnboompitjes
  • Snijd de geitenkaas in 8 gelijke stukjes en wikkel de ontbijtspek er kruislings omheen.
  • Bak ze om en om even aan in een koekenpan met een heel klein beetje olie.
  • Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en halveer ze of snij grote aardbeien in vieren.
  • Maak de dressing door de olie en azijn door elkaar te kloppen in een kom met een garde. Proef en breng op smaak met peper en zout.
  • Haal de avocado uit de schil en snijd hem in blokjes of schijfjes en leg ze in de dressing. Dit helpt tegen verkleuren van de avocado.
  • Voeg ook de rucolasla toe en hussel met je handen door de dressing heen.
  • Verdeel de sla en avocado over de borden. Schik de aardbeien en de geitenkaaspakketjes erover heen en strooi er wat gehakte pistachenootjes of pijnboompitjes overheen.

Is jouw avocado nog niet rijp en/of te hard? Bak de stukjes dan gewoon even aan in een beetje olijfolie in een koekenpan.

Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!

Eet smakelijk!