Gegrilde perziken combineren perfect met burrata en pecannoten! De zoetheid van de perzik, de romigheid van de burrata en de knapperigheid van de pecannoten vormen een geweldige combinatie. Het grillen van de perziken vergt wat tijd, maar het resultaat is het zeker waard. Deze salade is ideaal voor een buffet of bij de barbecue. Laat je verleiden door de harmonie van zoet, romig, zout en knapperig en geniet van een culinair avontuur voor je smaakpapillen!

  • 3-4 verse perziken
  • 300 gram haricots verts (vers of diepvries)
  • 2 handen mooie (eikenblad)sla
  • 1 bol burrata
  • Handje gezouten pecannoten
  • Voor de dressing: mooie olijfolie en een fruitige azijn
  • Scheut zonnebloemolie om de perziken mee te bestrijken
  • En verder nodig: grillpan (of gebruik grillstand van de oven)

    • Was de perziken en haal 6 partjes uit een perzik. (rondom snijden en losmaken van de pit)
    • Zet je grillpan op middelhoog vuur en bestrijk de perzikpartjes ondertussen met zonnebloemolie.
    • Grill de partjes in delen tot ze aan beide kanten mooie grillstreepjes hebben. Bewaar ze op een (cake)rooster of op een bord bekleed met keukenpapier. (Heb je geen grillpan, leg de partjes dan op een rooster en grill ze in je oven.(
    • Kook ondertussen de haricots verts 5 minuutjes in gezouten water of volg de bereidingswijze op de verpakking als je ze uit de diepvries gebruikt. Zorg dat ze beetgaar zijn en zeker niet te slap. Giet ze af en laat ze afkoelen in ijskoud water. Giet weer af en laat drogen op een uitgespreide schone keukendoek.
    • Klop een dressing van een lekkere olijfolie met bijvoorbeeld mango-of appelazijn. Breng op smaak met zout en peper.
    • Laat de burrata even uitlekken.
    • Hussel de sla en de haricots verts door de dressing zodat alles lekker bedekt is en verdeel over een mooie schaal.
    • Schik de gegrilde perziken over de sla, scheur de burrata in stukken en verdeel ze.
    • Breek de pecannoten een keer door en bestrooi hier de salade mee.

Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker ! Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!

Eet smakelijk!

Print Friendly, PDF & Email