Deze snelle salade voldoet als een maaltijdsalade. Mis je het vlees, dan kun je bijvoorbeeld wat stukjes gerookte kip toevoegen. De salade is makkelijk van tevoren te maken en kun je natuurlijk ook eten als lunch, bij de bbq of op een buffet. Eet er eventueel wat stokbrood bij.
Voor 4 personen:
- 225 gram Fusilli, spirelli of andere pasta
- 1 courgette
- 100 gram groene pesto
- handje olijven, gehalveerd
- 75 gr rucola
- 1 kleine ui, fijn gesnipperd
- klein bosje dille, fijngeknipt
- 1 handje amandelen, grof gehakt
- wat Parmigiano Reggiano flakes
- kneepje citroensap
- peper en zout
- Kook de pasta gaar in ruim water met zout.
- Snij ondertussen de courgette in stukjes en bak ze even kort aan in een hete koekenpan met wat olie.
- Giet de pasta af, laat goed uitlekken. Roer de pesto door de nog warme pasta.
- Meng de ui, olijven, rucola, dille en courgette door de pasta.
- Proef en breng op smaak met versgemalen peper en/of zout en wat citroensap.
- Schep op borden en verdeel de Parmigiano Reggiano flakes en grof gehakte amandelen erover.
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!