Ontdek de verfijnde smaken van deze salade met asperges, noten, ei en groene kruiden. Perfect als licht voorgerecht of elegante lunch. Eenvoudig maar smaakvol, biedt dit gerecht een heerlijke combinatie van texturen en pure smaken. Of je nu indruk wilt maken op je gasten of jezelf wilt trakteren op iets bijzonders, deze salade is een smaakvolle die iedereen zal verrassen.
- 1 pond asperges (geschild gewicht)
- 1 klein sjalotje, heel fijn gesnipperd
- Bosje dille en klein bosje platte peterselie
- Handje gezouten gemengde noten grof gehakt (amandelen, pistachenoten en macadamia’s)
- 2 eieren, hardgekookt in blokjes
- Kneep vers citroensap
- Flinke scheut extra vierge olijfolie
- Kook de geschilde asperges beetgaar (ik doe dat in de stoomoven). Laat ze goed afkoelen.
- Snij de afgekoelde asperges schuin in 3 of 4 stukken en doe in een schaal.
- Meng het sjalotje, de fijngeknipte kruiden, de eieren en noten er doorheen. Hussel door elkaar.
- Klop een dressing van de olijfolie en het citroensap, wat peper en zout. Besprenkel de salade hiermee en hussel nog eens door elkaar.
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!