De zachte smaken van dit gerecht passen heel mooi bij het voorjaar. Risotto maken is niet moeilijk, je moet er alleen wel even bijblijven. Ik mengde er ook nog wat gebakken paddestoelen doorheen maar deze kun je ook weglaten. Asperges smaken er heerlijk bij maar deze risotto is ook lekker met gebakken gamba’s en zeekraal. Een gebakken of gepocheerd eitje mag met Pasen natuurlijk niet ontbreken maar smaakt er natuurlijk altijd lekker bij!

Voor 2 personen:

  • 160 gram risottorijst (bijv. Carnaroli of Arborio)
  • 1 sjalotje, fijngesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 30g boter
  • 0,05 gram saffraandraadjes
  • 500 ml groentebouillon, warm (!)
  • 100 ml droge witte wijn
  • 25 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • half bakje champignons, in vieren gesneden
  • 2 eieren
  • 500-700 gram geschilde asperges, onderkantje afgesneden
  • klont boter en scheut olijfolie
  • en verder nodig: pan met dikke bodem of hapjespan, evt. kook- of bakring
  • Bak de champignons in een klontje boter en zet apart.
  • Bak 2 eitjes in een kook- of bakring en houd ze warm in de oven of in aluminiumfolie
  • Kook de asperges ongeveer 10 minuten in water met een snuf zout.
  • Ondertussen maak je de risotto: Wel de saffraan in een glas met 50 ml warm water.
  • Doe een flinke scheut olijfolie in de pan, fruit hierin de knoflook en de sjalot.
  • Na ongeveer 2 minuten voeg je de risottorijst toe. Bak de rijst 1 tot 2 minuten mee, zodat de korrels volledig zijn bedekt met olie.
  • Blus de rijst af met de witte wijn. Roer 1 minuut goed door op middelhoog vuur en voeg dan het water met de gewelde saffraan toe. Draai het vuur iets lager.
  • Voeg nu een soeplepel bouillon toe. Als het vocht door de rijst is opgenomen voeg je de volgende soeplepel toe. Dit herhaal je totdat alle bouillon op is.
  • Roer de Parmezaanse kaas en de champignons erdoor, proef en breng de risotto op smaak met versgemalen peper en zout. Roer er eventueel nog een klontje boter door om de risotto iets smeuïger te maken.
  • Serveer de risotto met het gebakken eitje en de asperges.

Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!

Eet smakelijk!