Aardappel, ui en ei. Heerlijk eenvoudig maar zo lekker, samen met verse kruiden en wat peper en zout. Dit gerechtje is een prima voorgerecht of lunchgerecht. Voor Pasen natuurlijk ook heel geschikt!

Voor 4 personen

  • 500 gram aardappel
  • Olijfolie om te bakken
  • Zout en peper
  • 3 el fijngesneden verse peterselie
  • 3 el fijngesneden bieslook
  • 4 kleine eieren
  • Rasp de aardappelen in niet te fijne sliertjes (grove rasp)
  • Rasp de uien (idem).
  • Meng de aardappels, de uien in een grote kom.
  • Bak het mengsel dan in een grote koekenpan gedurende 10 minuten op laag vuur (voorgaren) in de olie.
  • Breng het mengsel dan op smaak met peper, zout en de verse kruiden.
  • Vorm dan kleine koekjes.
  • Bak vervolgens de koekjes in de olie 3-4 minuten per kant en druk ze steeds plat.
  • Verhit in een andere pan wat olie en bakje 4 spiegeleitjes.
  • Snij ze eventueel mooi uit met een steker.
  • Leg 2 of 3 koekjes op elkaar en leg er een eitje bovenop.
  • Garneer eventueel met resterende kruiden.
  • Direct opeten!

Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker ! Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!

Eet smakelijk!

Print Friendly, PDF & Email