Aardappel, ui en ei. Heerlijk eenvoudig maar zo lekker, samen met verse kruiden en wat peper en zout. Dit gerechtje is een prima voorgerecht of lunchgerecht. Voor Pasen natuurlijk ook heel geschikt!
Voor 4 personen:
- 500 gram aardappel
- Olijfolie om te bakken
- Zout en peper
- 3 el fijngesneden verse peterselie
- 3 el fijngesneden bieslook
- 4 kleine eieren
- Rasp de aardappelen in niet te fijne sliertjes (grove rasp)
- Rasp de uien (idem).
- Meng de aardappels, de uien in een grote kom.
- Bak het mengsel dan in een grote koekenpan gedurende 10 minuten op laag vuur (voorgaren) in de olie.
- Breng het mengsel dan op smaak met peper, zout en de verse kruiden.
- Vorm dan kleine koekjes.
- Bak vervolgens de koekjes in de olie 3-4 minuten per kant en druk ze steeds plat.
- Verhit in een andere pan wat olie en bakje 4 spiegeleitjes.
- Snij ze eventueel mooi uit met een steker.
- Leg 2 of 3 koekjes op elkaar en leg er een eitje bovenop.
- Garneer eventueel met resterende kruiden.
- Direct opeten!
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker ! Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!