Deze soep smaakt eigenlijk het hele jaar door. Een beetje zoet door de courgette en de mais, romig door de kokosmelk en pittig door de groene currypasta. Bovendien heb je deze soep lekker snel gemaakt dus is ook zeker geschikt als je weinig tijd hebt. Door het laagje room bovenop maak je er een beetje feestelijke versie van maar die kun je naar keuze ook weglaten.
- 1 courgette, in stukjes
- 600 g mais (blik)
- 1 kleine ui, fijngesneden
- 1 teentje knoflook, geperst
- 1 eetlepel groene currypasta
- 200 ml kokosmelk
- 500-600 ml bouillon van blokje, warm
- olie om in te bakken
- eventueel wat room, geklopt op yoghurtdikte
- En verder nodig: blender of staafmixer
- Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui en de knoflook samen met de groene currypasta een paar minuten op middelhoog vuur. Gebruik van de currypasta wat meer of minder afhankelijk van of je graag pittig eet.
- Voeg de courgette toe en bak een paar minuten mee.
- Voeg de mais (niet uit laten lekken) en de warme bouillon toe. Breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes doorkoken.
- Neem de pan van het vuur en pureer met een staafmixer of in een blender tot een egale soep. Voeg de kokosmelk toe. Warm goed door.
- Proef en breng op smaak met zout en/of versgemalen peper. Is de soep te dik naar je zin, voeg dan nog wat bouillon of room toe.
- Doe over in borden, glazen of kommen en garneer eventueel met een laagje opgeklopte room.
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!