Romaine sla is stevige sla die traditioneel gebruikt wordt voor de Ceasar Salad. Je kunt tegenwoordig zowel mini, medium als grote kroppen Romaine sla kopen. De mini varianten zijn erg geschikt voor de BBQ, om te grillen als een bijgerecht of tussengerecht.
Door de sla te bedruppelen met wat honing en olijfolie krijg je een krokante laag.
Je kunt hier elke dressing bij serveren die je wilt, ik heb gekozen voor een blauwe kaas dressing en een mosterd-sinasappel dressing.
Voor 4 personen:
- 4 mini Romaine sla kropjes
- honing en olijfolie
- Blauwe kaas dressing:
- 50 gram blauwe kaas (bv roquefort)
- 50 gram yoghurt en 50 ml karnemelk
- 1 tl mosterd en 1el mayonaise
- peper (geen zout want de kaas is al zout)
- sap van een halve citroen plus een eL azijn
- klein teentje knoflook geperst of fijn gehakt
- Mosterd-sinasappel dressing:
- sap van een sinaasappel (of 2 mandarijntjes)
- 1 el citroensap
- 1 el azijn
- 10 eL olijfolie
- 1 el mosterd
- honing naar smaak (2 el of iets meer, het moet zoetzuur smaken)
- peper en zout
Extra:
- gekookt en daarna in olie en kerriepoeder gebakken eitje in partjes
- frambozen of aardbeien
- stukje gebakken knoflookbrood (op de BBQ)
- Snij de sla kropjes doormidden en besprenkel met honing en olijfolie.
- Meng de ingrediënten voor de beide dressings.
- Gril de sla op de doorgesneden kant gedurende 5-10 minuten op een hete BBQ.
- Serveer de sla met de dressings naar smaak.
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!