Makkelijk, snel en lekker! Deze taartjes voldoen aan alle drie deze eisen! Met kant-en-klaar deeg voor hartige taart (altijd in de vriezer op voorraad hebben!), aardappelpuree, rodekool en geitenkaas zet je in een handomdraai 6 kleine taartjes op tafel. Natuurlijk kun je ook 1 grote maken. Ook makkelijk voor te bereiden, op te warmen en zelfs in te vriezen. Met een lekker portie aangemaakte rucolasla heb je er een fijne maaltijd aan.

Voor 6 taartjes:

  • 5 plakjes taartdeeg voor hartige taart (Koopmans, diepvries) ontdooid)
  • 1 ei
  • 250 gram aardappelpuree
  • 250 g gekookte rodekool met stukjes appel (koelvers, of pot)
  • paneermeel
  • 9 plakjes geitenkaas met honing
  • geroosterde pijnboompitten
  • olijfolie
  • En verder nodig: 6 kleine quiche vormpjes van ongeveer 10 cm doorsnee

 

  • Haal 6 plakjes voor hartige taart uit de vriezer en laat ze 5-10 minuten ontdooien.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Laat de rodekool goed uitlekken. Druk het vocht er een beetje uit.
  • Vet of spray de quichevormpjes in.
  • Roer het ei door de aardappelpuree en draai er wat versgemalen peper doorheen.
  • Bedek de bodem van de vormpjes met het hartige taartdeeg. Bestrooi met een beetje paneermeel.
  • Verdeel de aardappelpuree over de vormpjes.
  • Verdeel er vervolgens de rodekool over de puree.
  • Snijd de plakjes geitenkaas met een nat mes doormidden zodat je 16 plakjes hebt.
  • Leg 3 plakjes geitenkaas op de rodekool. Strooi de pijnboompitjes hierover en druppel er wat olijfolie overheen.
  • Bak de quiches voor 25-30 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Lekker met rucolasla, aangemaakt met olie en azijn.

 

Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!

Eet smakelijk!