Makkelijk, snel en lekker! Deze taartjes voldoen aan alle drie deze eisen! Met kant-en-klaar deeg voor hartige taart (altijd in de vriezer op voorraad hebben!), aardappelpuree, rodekool en geitenkaas zet je in een handomdraai 6 kleine taartjes op tafel. Natuurlijk kun je ook 1 grote maken. Ook makkelijk voor te bereiden, op te warmen en zelfs in te vriezen. Met een lekker portie aangemaakte rucolasla heb je er een fijne maaltijd aan.
Voor 6 taartjes:
- 5 plakjes taartdeeg voor hartige taart (Koopmans, diepvries) ontdooid)
- 1 ei
- 250 gram aardappelpuree
- 250 g gekookte rodekool met stukjes appel (koelvers, of pot)
- paneermeel
- 9 plakjes geitenkaas met honing
- geroosterde pijnboompitten
- olijfolie
- En verder nodig: 6 kleine quiche vormpjes van ongeveer 10 cm doorsnee
- Haal 6 plakjes voor hartige taart uit de vriezer en laat ze 5-10 minuten ontdooien.
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Laat de rodekool goed uitlekken. Druk het vocht er een beetje uit.
- Vet of spray de quichevormpjes in.
- Roer het ei door de aardappelpuree en draai er wat versgemalen peper doorheen.
- Bedek de bodem van de vormpjes met het hartige taartdeeg. Bestrooi met een beetje paneermeel.
- Verdeel de aardappelpuree over de vormpjes.
- Verdeel er vervolgens de rodekool over de puree.
- Snijd de plakjes geitenkaas met een nat mes doormidden zodat je 16 plakjes hebt.
- Leg 3 plakjes geitenkaas op de rodekool. Strooi de pijnboompitjes hierover en druppel er wat olijfolie overheen.
- Bak de quiches voor 25-30 minuten in de voorverwarmde oven.
- Lekker met rucolasla, aangemaakt met olie en azijn.
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!