Ben jij in het bezit van een stoomoven, maak er dan eens zelf rodekool in klaar. Lekkerder dan uit de diepvries! Rodekool gaat heel goed samen met stoofvlees, wild, (zoete)aardappel- of bloemkoolpuree en ook verwerkt in ovenschotels. Wat je over hebt kun je gemakkelijk invriezen. Heb je altijd weer een portie bij de hand als je stoofvlees hebt gemaakt!

  • 125 g gesnipperde ui
  • 50 g boter
  • 700 rodekool, geschaafd op de mandoline of fijngesneden
  • 150 ml appelsap
  • 25 ml appelazijn
  • 50 ml rode wijn
  • 25 ml vijgen-dadelazijn (Foodelicious)
  • 1 laurierblaadje
  • 3 kruidnagels
  • 25 g suiker
  • 1 appel in kleine stukjes
  • 30 gram frambozenjam
  • peper, zout
  • Doe de ui met de boter in een grote, dichte stoomovenpan.
  • Dek de stoomovenpan af met een deksel of aluminiumfolie en schuif in de combi-stoomoven. Stoom hem 5 minuten op 100°
  • Doe de rodekool met de appelsap, azijn, laurierblad, kruidnagels en suiker bij de ui in de stoomovenpan. Breng op smaak met zout en peper en dek weer met aluminiumfolie af.
  • Schuif terug in de stoomoven en stoom 60 minuten op 100°
  • Schep na 60 minuten de appelstukjes, de frambozenjam en de wijn door de kool en zet weer terug in de stoomoven. Laat hem wederom 60 minuten op 100°C stomen.
  • Proef en breng eventueel op smaak met zout, peper of suiker.

Dit recept komt uit het boek ‘Combi-stoomoven XL’ van Miele.

Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker ! Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!

Eet smakelijk!