Een eenvoudig hapje, amuse of voorgerecht. Snel gemaakt en veel mensen vinden het lekker omdat het een beetje zoetig is. Met wat rode ui geef je het wat meer pit en met een quenelle van kruidenroomkaas maak je het een beetje smeuïg. Naar smaak kun je ook nog wat blokjes friszure appel toevoegen. Makkelijk van tevoren te bereiden. Serveer in kleine glaasjes of schaaltjes.
Voor 4-6 personen:
- 50 gram parelcouscous
- 150 gram gekookte rode bietjes
- 1 kleine rode ui, fijngesnipperd
- 1 theelepel honing
- ±3 eetlepels frambozen- of aardbeienazijn
- ±5 eetlepels olijfolie
- roomkaas met kruiden
- Kook de parelcouscous volgens de verpakking. Houd hem net tegen de kook aan, anders wordt het snel papperig.
- Snij ondertussen de bietjes in kleine blokjes en doe in een kom of schaal. Doe de fijngesnipperde rode ui erbij.
- Klop een dressing van azijn, olijfolie, honing, peper en zout.
- Giet de couscous als deze klaar is af, laat uitlekken en doe bij de bietjes.
- Giet de dressing er overheen en meng alles door elkaar. Proef of er nog wat meer drssing bij moet.
- Laat afkoelen in de koelkast totdat je het wilt gebruiken.
- Serveer in kleine glaasjes met een quenelle van kruidenroomkaas.
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!